Zelfrijzend bakmeel Maken

Zelfrijzend bakmeel maken

Zelfrijzend bakmeel maken? De vraag wordt vaak gesteld waarom je dat nou zelf zou maken, je kunt het immers in iedere supermarkt kopen, en je zult thuis niet anders gebruiken dat het zelfrijzende bakmeel dat je kant en klaar in een pak kunt kopen.

Waarom immers moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Overigens zal het de smaak van het te bakken product niet beïnvloeden. Hooguit kan de soort meel invloed hebben op de smaak.

WonenWonen

En daarom kan het wel eens nuttig zijn om zelf zelfrijzend bakmeel te maken. Het product dat in de winkel te koop is, is doorgaans met normaal, en glad meel.

Veel mensen gebruiken echter liever andere soorten meel, zoals bijvoorbeeld het steeds populairder wordende speltmeel. Dat is niet overal in een zelfrijzende versie te koop.

Maar ook in het buitenland, als je op vakantie gaat, of langer buiten Nederland verblijft, zal je nagenoeg nergens zelfrijzend bakmeel kunnen kopen, en moet je het dus wel zelf maken.

Benodigheden voor zelfrijzend bakmeel

In het buitenland staat in de meeste recepten overigens de hoeveelheid meel die je nodig hebt, en de hoeveelheid bakpoeder. In principe komt het dus op hetzelfde neer.

  • Meel
  • Bakpoeder
  1. Zelrijzend bakmeel maken is heel simpel, maar daarvoor moet je wel eerst naar het recept kijken, om te zien hoeveel zelfrijzend bakmeel je nodig hebt.

  2. Gebruik dezelfde hoeveelheid meel, minus 10%. Heb je dus 250 gram zelfrijzend bakmeel nodig, dan neem je 225 gram meel.

  3. De rest vul je aan met bakpoeder. Daarvoor heb je altijd 10% van het totaal nodig. In dit geval dus 25 gram.

  4. Je kunt natuurlijk ook grotere hoeveelheden ineens maken. Voor een kilo zelfrijzend bakmeel heb je dus 900 gram meel nodig, en 100 gram bakpoeder.

  5. Als je het zo maakt, kan je het rustig een aantal maanden bewaren, mits droog verpakt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen