Recepten

Appelbol

Appelbollen

Appelbollen kunnen warm of koud gegeten worden, en zijn een heerlijke variatie op andere gebaksoorten en tractaties met appel. Ze zijn simpel, en vrij snel te maken. Vooral kinderen, maar natuurlijk ook menig volwassene, die je er een groot plezier mee.

Meer lezen

Bladerdeeg Maken

Bladerdeeg maken

Bladerdeeg maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, en natuurlijk veel leuker en lekkerder dan de kant en klare soort die je in de winkel koopt. Bladerdeeg, zelfs gevuld en wel, kan je bovendien goed invriezen, en op de dag dat je het nodig hebt haal je het uit de vriezer.

Meer lezen

Kandij Appel

Kandij Appel

Kandij appel, een gerecht dat vooral in het buitenland met speciale dagen en feestdagen wordt gemaakt, en dan veelal voor kinderen. Het is een zoete, soms zelfs mierzoete variant op verse appels, en wordt vaak met kerstmis klaar gemaakt.

Meer lezen

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Apfelstrudel is een typisch Duits en Oostenrijks soort gebak, dat je overal bij restaurants op de kaart zult zien staan, en dat je vaak ook in een kant en klare versie in de meeste supermarkten in Nederland kunt kopen.

Meer lezen

Appelbeignets

Appelbeignets

Appelbeignets, in grote delen van het land wordt deze lekkernij voor Oud en Nieuw gewoon appelflappen genoemd, is een lekkernij die doorgaans rond het einde van het jaar gebakken wordt, en dan vaak in grote hoeveelheden.

Meer lezen